Észak-Korea kész feladni nukleáris programját

Erről tájékoztatta a világot Csung Eui-jong, a dél-koreai delegáció vezetője, aki hétfőn tárgyalt Kim Dzsongunnal.

Az ifjú diktátor két napon át látta vendégül a tíztagú dél-koreai küldöttséget, mely sikeres tárgyalásokat folytatott Phenjanban. Megállapodtak abban, hogy csúcstalálkozót tartanak Panmindzsonban, a két Koreát elválasztó fegyverszüneti vonalon. Kim Dzsongun most először tárgyalt dél-koreai küldöttséggel azóta, hogy hatalomra került 2011-ben Észak-Koreában. Az elmúlt években Észak-Korea dinamikusan fejlesztette nukleáris és rakétaerőit. Emiatt számtalan ENSZ-szankció sújtja ma is. Trump elnök többször katonai megelőző csapással fenyegette meg a világtól elzárkózó nemzeti kommunista rendszert. Kim Dzsongun a maga részéről nukleáris háborút ígért Amerikának.

Most viszont az ifjú diktátor azt közölte a dél-koreai küldöttséggel, hogy hajlandó leszerelni atomarzenálját, ha megfelelő biztonsági garanciákat kap! Mindehhez “őszinte tárgyalásokra ” lenne szükség Észak-Korea és az USA között – üzente az ifjú diktátor Donald Trumpnak. A dél-koreai küldöttség Washingtonba utazik, hogy személyesen tájékoztassák az amerikaiakat a phenjani tárgyalásokról. Az USA hivatalos álláspontja az, hogy a tárgyalásokra csakis azt követően kerülhet sor, hogy Észak-Korea leállította nukleáris és rakétaprogramját.

Kim Dzsongun tehát folytatja mosolyoffenzíváját, melyet a téli olimpián kezdett el. Észak-Korea költségvetését rendkívüli mértékben megterheli a nukleáris és rakétafejlesztési program. Ennek következtében a lakosság jelentős része nyomorog. A kínaiak – Észak-Korea szövetségesei – már régóta azt tanácsolják az ifjú diktátornak, hogy katonai fejlesztések helyett a polgári gazdaságot lendítse fel. Az ifjú diktátor álma állítólag az, hogy a Fehér Házban tárgyalhasson az USA elnökével. Ezt sem nagyapja, a rendszert alapító Kim Ir Szen, sem pedig apja, Kim Dzsongil nem érte el. Békülékeny ajánlatával most errefelé tett egy lépést Észak-Korea ifjú diktátora, Kim Dzsongun.

Fotó: Vimeo

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez