Miniszter asszonyok adták elő a Vagina Monológokat Párizsban

A híres feminista darabot, melyet először New Yorkban mutattak be 1996-ban, 2000 óta játsszák a francia fővárosban. A nők napjának előestéjén három miniszter asszony vállalkozott a rendhagyó előadásra: egy közülük ma is aktív, a két másik már kiszállt a politikai életből, ahol nagy változást hozott Macron megválasztása.

A fiatal elnök, akinek neje 24 évvel idősebb, fontosnak tartja a nők jogait, ezért a kormányban egyenlő a nemek aránya. Erre még nem volt példa Franciaországban.

Mint ahogy arra sem, hogy három miniszter asszony a színpadra lépjen egy ilyen pikáns darabban. Különösen érdekes ez Roselyne Bachelot esetében, aki jobboldali és gyakorló katolikus. Ő is megállta a helyét, éppúgy, mint két másik kolléganője, a baloldali Myriam el Khomri és Marlène Schiappa. Hármuk közül a legutóbbi aktív: ő a felelős a kormányban a nők jogainak érvényesüléséért. A Vagina Monológok előadása szép sikerrel zárult a Bobino színházban Párizsban. Sok mai és egykori politikusasszony is megnézte az előadást, úgyhogy lehet: a három miniszter asszony divatot csinált. A jövőben esetleg más miniszter asszonyok is kedvet kapnak ahhoz, hogy színpadon adják elő a Vagina Monológokat Párizsban vagy másutt Franciaországban.

Fotó: Le Figaro

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez