Tüntetés az antiszemitizmus ellen Párizsban

Mireille Knoll mindnyájunk nagymamája volt! Többezren vonultak végig a Voltaire sugárúton, hogy megemlékezzenek arról a holokauszttúlélő asszonyról, akit iszlamista fiatalok öltek meg párizsi lakásában.

Mireille Knoll 85 éves volt, egyedül élt egy szerény szociális lakásban. A környéken élő iszlamista fiatalok többször megfenyegették az idős zsidó nőt, akinek a lakását azután felgyújtották. A rendőrök késszúrások nyomát is felfedezték a holttesten. Két muzulmán fiatalt letartóztattak: ellenük gyilkosság a vád. Az indok antiszemitizmus, hiszen az idős zsidó nőt a vallása miatt gyilkolták meg.

A több ezer tüntető, akik között ott volt Franciaország belügyminisztere, Gerard Collomb is, a nemzeti egységet szimbolizálta az antiszemitizmussal szemben. A zsidó szervezetek kérték a szélsőjobboldal és a szélsőbal vezéreit, hogy ne vegyenek részt a tüntetésen. Ők mégis eljöttek, de mind Marine Le Pent, mind pedig Jean-Luc Melenchont kifütyülték. A nemzeti egységet mégis sikerült demonstrálni, éppúgy, mint azon a dísztemetésen, ahol Macron köztársasági elnök búcsúztatta az iszlamista terror áldozatát, egy csendőr alezredest. A francia elnök hangsúlyozta: Franciaország minden polgárát megvédi a terrorizmussal szemben.

Fotó: Reuters

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez