Ültek a teraszon – halottak Münsterben

Kisteherautó rohant a tömegbe a Berlintől 230 kilométerre fekvő Münsterben. Ketten meghaltak, sokan megsebesültek. A sofőr öngyilkos lett. A német média szerint egy mentálisan beteg német férfi volt.

További gyanúsítottakat nem keresnek – közölték a rendőrök. A város fölött mindazonáltal helikoptereket lehetett látni. A sérültek száma 20 körül van, hatan közülük súlyos állapotban kerültek kórházba. Az eset a Kiepenkerl emlékmű környékén történt a belvárosban, ahol a sétálóutcákban sok étterem és bár van, teraszokkal. A közösségi médiában megjelent képeken felborult asztalok és székek láthatók.

A rendőrség azt mondja, egy gyanús tárgyat is találtak a furgonban, de erről részleteket nem árultak el. Mindenesetre arra kérik az embereket, hogy kerüljék el a történelmi város központját.

Egy szemtanú arról számolt be a BBC-nek, hogy látta, amint a jármű nagy sebességgel hajtott a teraszokon ülők közé délután 2-kor, ő a maga részéről biztos abban, hogy szándékos támadásról van szó. A rendőrség azt közölte, semmi ok feltételezni, hogy iszlamista terrortámadás történt volna. A német média szerint egy mentálisan beteg német férfi volt a sofőr.

2016 decemberében Berlinben hajtott az egyik adventi vásár sátrai közé egy teherautó, 12 embert ölt meg.

Fotó: Münster belvárosa / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez