Férjet, barátokat és komplett családot is bérelhet az interneten

Japánban virágzásnak indultak azok a cégek, akik pénzért cserébe vállalják, hogy egy színészük eljátssza a kívánt szerepet a megrendelőnek.

Japánban egyre több vállalkozás kínál segítséget azoknak, akik magányosak, vagy csak egy különleges alkalomra keresnek maguknak társaságot. Ez lehet esküvő, temetés, üzleti megbeszélés, szülői értekezlet, baráti összejövetel. Olyan is van, aki hosszú távra keres valakit maga mellé, aki – bár pénzért -, de része lesz a családjának vagy a barátjaként tűnik fel bizonyos időközönként.

A Family Romance több mint 800 olyan embert foglalkoztat, akik előre megbeszélt összegért cserébe vállalják, hogy eljátsszák a megrendelő által elvárt szerepet. Az üzlet virágzik, a legújabb szolgáltatás például a közösségi médiumokra szakosodott: már egy-egy fotó elkészítésére is ki lehet bérelni a honlapról valakit, aki mosolyog és pózol velünk a kamera előtt.

Mindezért a honlap szerint alkalmanként 20.000 és 50.000 jen közötti összeget kell fizetni az ügynökségnek, amely 8 éve működik. Vezetője, Juicsi Ishi maga is színészként kezdte, mielőtt megalapította a céget. A Business Insider beszámolója szerint szinte minden szerepet végigjátszott már a férjtől az üzleti partnerig, sőt, jelenleg egy kislánya is van, akinek már évek óta az édesapja – de csak arra az időre, amíg azt a valódi édesanya kifizeti.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez