Az FBI lerohanta Trump ügyvédjének irodáját és lakását

Boszorkányüldözés folyik! – reagált azonnal Donald Trump a kínos esetre. Mit kerestek az USA elnökének magánügyvédjénél?

Elsősorban annak dokumentumait, hogy az ügyvéd fizetett-e 130 ezer dollárt azért, hogy elhallgattasson egy dús keblű pornószínésznőt, aki korábban viszonyt folytatott Donald Trumppal. Stormy Daniels ezt televíziós interjúban is megerősítette nemrégiben. Michael Cohen, Trump magánügyvédje szerinte megkereste őt a 2016-os elnökválasztási kampány előtt. Szerződést ajánlott neki: kap 130 ezer dollárt, ha nem nyilatkozik a sajtónak arról, hogy viszonya volt Donald Trumppal még 2006-ban. Stormy Daniels erről már meglehetősen szabad szájúan nyilatkozott 2011-ben, leszólva Donald Trump férfiasságát. A kínos ügy állítólag válságot okozott Trump házaséletében is, hiszen a viszony a pornószínésznővel épp akkor folyt, amikor harmadik neje, a mai First Lady életet adott a legkisebb fiúnak, Baronnak! A szép Melania állítólag nagyon megsértődött, amikor az ügy napvilágra került.

Miért érdekli mindez az FBI-t? Michael Cohen ügyvéd a 130 ezer dollár átutalásával megsértett néhány jogszabályt és főként nem adózott utána! Az ügyvédet sarokba akarja szorítani az FBI, hogy cserébe megtudjon valamit Trump elnökválasztási kampányáról. Robert Mueller különleges ügyész vizsgálja ezt, és főként arra kíváncsi: az oroszok milyen szerepet játszottak Trump kampányának sikerében? Paul Manafort, Trump egykori kampányfőnöke már csapdába került és vádalkut kötött. Elárulta, milyen orosz oligarchák pénzelték Trump kampányát, illetve az azt támogató orosz akciókat. Ezeket az oligarchákat – köztük Putyin vejét – feketelistára tették Amerikában.

Kirúgja-e ezek után a különleges ügyészt, Robert Muellert Trump elnök? Megteheti, de ezzel sokat kockáztat: a demokrata ellenzék vezére sietett figyelmeztetni Trump elnököt, hogy ez háborút jelenthet a washingtoni kongresszusban. Trumpnak eközben egy valóságos háborúról kell döntenie: Szíriában vegyi fegyvert vetettek be a lakosság ellen. Aszad elnök és orosz támogatói cáfolják, hogy ők lettek volna. Trump gyors választ ígért.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez