Kiutasíthatják az antiszemita bevándorlókat Németországból

Josef Schuster, a németországi zsidó szervezetek szövetségének elnöke azt javasolta, hogy utasítsák ki az ország területéről azokat a migránsokat, akik antiszemita magatartást tanúsítanak. A zsidó vezető abból az alkalomból nyilatkozott a Welt am Sonntag című lapnak, hogy Németországban az utóbbi időben megnövekedett az antiszemitizmus.

Ez elsősorban még hazai neonáci szervezeteket jelent, de mind több bevándorló vesz részt antiszemita megmozdulásokban. Amikor Trump elnök bejelentette, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, akkor Németországban is tüntetések robbantak ki, melyek során néhány helyen elégették Izrael állam zászlaját. A tüntetők közül sokan migránsok voltak. Erre utalva indítványozta a zsidó vezető az antiszemita migránsok kiutasítását Németországból.

Hétfőn a Die Welt megkérdezte erről a belügyminisztérium álláspontját. Stephan Mayer államtitkár a lapnak elmondta: támogatják a zsidó vezető javaslatát. A belügy élén az a Horst Seehofer áll, aki nemrég még Bajorország miniszterelnöke volt, és akinek álláspontja migránsügyben markánsan eltér Angela Merkel kancellárétól. Horst Seehofer hívta meg a CSU tanácskozására díszvendégnek Orbán Viktort még januárban. A szélsőjobboldali Alternative für Deutschland is helyesli a zsidó vezető javaslatát. A szociáldemokraták szerint a törvény már most is lehetővé teszi azoknak a migránsoknak a kiutasítását, akik nem respektálják a fogadó állam jogszabályait Németországban.

Fotó: a zsidó múzeum Berlinben / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez