Történelmi örökségünkkel ismertet meg a honismereti turizmus

Belföldön és a határon túli területeken is egyre többen keresik fel a történelmi Magyarország emlékhelyeit.

A magyarság szempontjából fontos helyszínek az egész család számára kínálnak programokat, hihetetlenül gyönyörű tájakon, belföldön és a határainkon túl is. A honismereti turizmus népszerűsége az elmúlt években folyamatosan növekszik, a tanulmányi kirándulásokon a diákok hazánk történelmi örökségeivel ismerkedhetnek meg. Erről Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő beszélt az M1 Ma Este adásában.

A szakértő beszámolt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. világháborús emlékhelyeket és emlékműveket célzó programjáról, amelynek keretében az említett történelmi helyszínek felújítására lehetett pályázni. A magyarországi várak közül szintén rengeteg megújult, így a füzéri vár is, amely elhelyezkedésének köszönhetően a turizmus több területét is összekapcsolja.

000var

A programok tekintetében is egyre szélesebb a spektrum, a Csíksomlyói Búcsú például, amely több, mint félmillió látogatót vonz, szintén évre évre népszerűbb. Az eseményre két vonat is indul, a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors, amelyek aztán összekapcsolódnak, az út során pedig honismereti túrán vehetnek részt a zarándokok, amely bemutatja a települések kulturális és történelmi nevezetességeit is. Nagyvárad, Gyergyószentmiklós, Felcsík több települése, Csíkszereda, az Ezeréves határ és a Gyimesek vidéke, a Rákóczi vár romjai és Mádéfalva is az állomások között van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez