Nőgyűlölő gázolt Torontóban

A lázadás megkezdődött! – írta Alek Minassian nem sokkal azelőtt, hogy kisteherautóval felhajtott a járdára Torontóban. Tízen meghaltak, tizenöten megsérültek.

Miért? – tudakolták a rendőrök Kanada legnagyobb városában. Kiderült, hogy a zavaros fejű fiatalember az incels.me szervezet tagja. Körülbelül ötezren vannak, kizárólag férfiak. Nők belépése tilos!

Mit jelent az incels? Szóösszevonás: involuntary celibate, vagyis akaratom ellenére vagyok egyedülálló! A többnyire 35 év alatti férfiak a nőket hibáztatják azért, hogy ők magukra maradtak. Az incels.me oldala tele van gyűlölködő megjegyzésekkel a szebbik nemről: hazugok, képmutatóak, manipulálják a férfiakat és végtelenül önzőek. Tavaly betiltották a szervezet egy másik oldalát, mely kifejezetten akciókra szólított fel. Nem kizárólag a nők ellen, hanem a sikeres pár kapcsolat ellen. Az incels.me tagjai ugyanis gyűlölik azokat a férfiakat is, akik sikeres párkapcsolatban élnek. A szervezet egyik tagja Kaliforniában már négy évvel ezelőtt akcióba is lépett: kisteherautóval belehajtott a tömegbe, majd kiugorva késsel esett az embereknek. Végül, amikor a rendőrség bekerítette, öngyilkos lett.

Minden bizonnyal a kaliforniai példát akarta utánozni a gyilkos gázoló Torontóban. Kanadában sokan megkönnyebbültek ennek hallatán, hiszen az Iszlám Állam terrorista harcosainak is kedvelt módszere az, hogy belehajtanak a tömegbe (Nizza, Berlin stb.) Ezúttal nem ez okozta a katasztrófát, de a helyi sajtó felhívja a figyelmet: a hazai terrorizmus semmivel sem jobb, mint az import. Sőt még veszélyesebb is lehet, hiszen a rendőrségnek semmiféle feljegyzése sem volt a gázolóról, aki pedig a nőgyűlölő szervezet tagjaként már régóta készülhetett a gyilkos gázolásra Kanada legnagyobb városában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez