Nemzetek estjei az ELTE Alumni Központjában – Franciaország

A sorozat első darabja ősszel Kínáról szólt,ezt követte a mostani, Franciaországról szóló est. A cél rendszeres kulturális programot nyújtani az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, hogy ezzel is építsék az alumni közösséget.

A mostani est szervezésében közreműködött az Egyetemközi Francia Központ és a Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszék. A rendezvénysorozat fővédnöke Borthy László rektor. Az esten részt vett Éric Fournier, Franciaország nagykövete.

Jobbra Éric Fournier nagykövet.
Jobbra Éric Fournier nagykövet.

 

Az est első előadója Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas újságíró, az egyetem oktatója, a nemzetek estjének egyik védnöke volt, aki élményeiről mesélt. Sokszor járt Franciaországban de bejárta a tengeren túli francia területeket is, a többi közt Reuniont, Tahitit. Személyes hangulatú beszámolójában szó esett útjairól, kötődéséről az országhoz és annak lakóihoz.

Kiss Róbert Richard
Kiss Róbert Richard

Fáber András műfordító a francia sanzonról tartott sok zenei betéttel illusztrált előadást, míg Sepsey Zsófia művészettörténész különleges témát választott:  Ételek a francia festészetben.

Fáber András
Fáber András
Sepsey Zsófia
Sepsey Zsófia

Az ELTE Művészeti Együttese francia dalokat adott elő az est folyamán.

ELTE Művészeti Együttes (2)

DSCF0019

 

 

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez