Halálra köveztek egy nőt többférjűség miatt

Az Al Shabaab milícia harcosai Szomáliában nyakig beásták a szerencsétlen nőt a homokba, majd agyonkövezték. Erről számolt be a fanatikus terrorszervezet rádiója, az Andalus. Az Al Shabaab dzsihádharcosai letették az esküt az önjelölt Kalifának, Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam bujkáló vezérének.

Szomáliában a férfiaknak négy feleségük lehet az iszlám szabályai szerint. A nőknek csak egyetlen férjük lehet, de gyakori az, hogy egy asszony újra férjhez megy anélkül, hogy korábban elvált volna. Ennek gazdasági oka van: a válás költséges és a vagyon megosztásával jár. A most kivégzett 30 éves nő 11 férjet vallott be.

A megkövezés gyakori büntetés Szomáliában. A nőket általában házasságtörés miatt végzik ki ilyen módon. A férfiakat pedig “kémkedés” gyanújával ítélik megkövezésre Szomáliában. Az északkelet-afrikai országban évek óta folyik a harc az Al Shabaab és a demokratikusan választott államhatalom között. Csak a fővárosra terjed ki az állam hatalma, de ott is gyakoriak a merényletek. Vidéken az Al Shabaab az úr, mely időnként szereti megmutatni a hatalmát – például úgy, hogy harcosai megköveznek egy szerencsétlen nőt Szomália egyik isten háta mögötti részén.

Fotó: voa news

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez