Bizarr szex szokások miatt szenvednek a nők Afrikában

Afrika-szerte nők ezrei kotyvasztanak maguknak különböző főzeteket és masszákat annak érdekében, hogy kiszárítsák, szűkítsék és felforrósítsák hüvelyüket a férfiak örömére. Az értelmetlen beavatkozás azonban rengeteg egészségügyi kockázattal jár. A megkérdezett nők pedig egyöntetűen állítják, hogy a „száraz szex” semmilyen élvezetet nem nyújt számukra, csak kínt, szenvedést és elviselhetetlen fájdalmat.

A hüvelyszárítás elsősorban Közép- és Dél-Afrikában elterjedt szokás. A nők erre a célra különböző növényekből, gyökerekből és falevelekből készítenek főzetet maguknak, amit homokkal vagy földdel elkeverve tapadós masszává gyúrnak. Ezt a masszát utána rongyba tekerik, majd a szexuális aktusig a hüvelyükbe helyezik. Ennek eredménye, hogy a hüvely belseje begyullad, kiszárad és összeszűkül. Az aktus során pedig meggátolja a hüvely természetes síkosodását, ami miatt a nők komoly fájdalmat éreznek. Mindezt csak azért csinálják, hogy a férfiak jobban élvezzék a szexet. A kívánt szárazság elérése érdekében azonban a nők ennél drasztikusabb módszereket is vállalnak. Van ahol majomvizeletet, krétaport, mosószert, finomra őrölt kőport és öblítő szert is belekevernek a masszába, hogy a hüvely belseje még szárazabb és még forróbb legyen.

A hüvelyszárítás egyébként nem újkeletű dolog a fekete kontinensen. Bizonyos törzseknél ősi szokásnak, illetve hagyománynak számít a „száraz szex”. Ráadásul Afrika-szerte elterjedt tévhit, hogy a hüvely nedvessége vagy túlzott tágulása a hűtlenség jele. Sok nő pedig éppen ezért veti alá magát ennek az értelmetlen tortúrának.

Dr Marlene Wasserman dél-afrikai orvos szerint komoly problémát jelent az is, hogy  rengeteg nő soha nem kapott szexuális felvilágosítást, ezért nincs tisztábban azzal, hogy milyen károkat okoznak magának. A procedúra ugyanis nagymértékben roncsolja a  nyálkahártyát, ami miatt a hüvely belseje könnyen felrepedhet és elfertőződhet. Emellett növeli a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát is.

Az ősi tradíciók eltörlésére vagy megváltoztatására azonban kicsi az esély. A szex ugyanis Afrika szerte tabu témának számít. A nők kiszolgáltatott helyzetben vannak. Többségüket ugyanis férjük tartja el, aki cserében bármikor szexre kényszeríthetik őket. A nőnek beleszólása és ellenvetése nem lehet, különben kirekesztetté válhat. Ezért inkább némán tűri a fájdalmas együttlétet és az ezzel járó kockázatokat.

Főként azokban a közösségekben elterjedt ez a szokás, ahol a nők soha sem jártak iskolában és írni, illetve olvasni sem tudnak. Többségük mind a mai napig abban a tévhitben él, hogy a szex csak is a férfiak számára nyújthat élvezetet. Az aktus során érzett fájdalmat pedig természetesnek tartják.

A megkérdezett nők közül azonban sokan elmondták, hogy tisztában vannak a száraz szex kockázataival, de mivel a férfiak többsége így szereti, ezért nincs más választásuk. Sok nő ugyanis attól fél, hogy párja elhagyja, hogyha nem jár a kedvében. Ezért inkább engedelmeskednek, ami még mindig jobb, mint „megcsaltnak”vagy „elváltnak” lenni.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez