Londonban kártyával is adakozhatnak az utcazenészeknek a járókelők

A város vezetése a világon elsőként vezeti be az utcákon az érintés nélküli fizetést, ezzel is támogatva a művészek munkáját.

London utcáin megszokott azoknak a tehetséges művészeknek a jelenléte, akik vagy zenéléssel, vagy másféle produkcióval szórakoztatják az arra járó embereket. A közönség eddig az eléjük kirakott kalapokba, gitártokba dobta be elismerése jeléül az apró-, vagy papírpénzt, ez a jövőben azonban teljesen megváltozhat. London polgármestere, Sadiq Khan ugyanis bejelentette, hogy lehetővé teszik az utcazenészeknek, hogy ezentúl készpénz nélkül is elfogadhassanak adományokat.

000mus

A Busk in London egy technológiai vállalattal közösen kártyaolvasókat ad a művészeknek, akik ezáltal az aprópénz mellett nagyobb összegekhez is hozzájuthatnak. Már elkezdték a rendszer telepítését a 32 kerületben, azzal a céllal, hogy az adományoknak köszönhetően hozzásegíthessék őket a fejlődéshez, és ahhoz, hogy minél több emberhez juthassanak el a tehetségük által. Charlotte Campbell, aki már régóta él utcazenélésből, azt mondta a The Guardiannek, hogy jelentős változást észlelt a keresetében a két hét alatt, mióta így is elfogadhat támogatásokat. A jelenlegi beállítások szerint 2 fontonként állíthatják be az emberek hogy mennyit szeretnének adni, így akinek különösen tetszett a produkció, az egy nagyobb számmal is kifejezheti az elismerését.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez