Horizontális felhőkarcoló épül Kínában

A 42. emeletre húzzák fel azt az égi hidat, amely több felhőkarcolót köt majd össze a magasban.

A Jangce folyó partján elterülő Csungking városában 6.000 építőmunkás dolgozik a Raffles City projekten, amely egy 134.000 négyzetméteres, lakásokat, boltokat, irodákat, szórakoztatóegységeket tömörítő komplexum lesz, nyolc felhőkarcolóban. Illetve azok között is, hiszen egy skybridge, azaz 300 méter hosszú vízszintes felhőkarcoló köti majd össze a földből kiemelkedő épületeket a 42. emelet magasságában.

Ez lesz a legmagasabb égi híd, amely lehetővé teszi majd, hogy a lakosok úgy mozogjanak az épületek között, hogy közben nem kell elhagyniuk azokat – azaz nem szükséges visszamenniük a földszintre, majd ki az utcára.  Helyet kap majd benne egy park is, ami a projektért felelős építész, Moshe Safdie szerint megoldást nyújt majd a zsúfolt városokban problémát jelentő helyhiányra.

000sad

„Olyan időszakot látok magam előtt, amikor a területrendezés sokkal inkább háromdimenzióssá válik” – mondta a The Guardiannek az építész, aki ez alatt azt értette, hogy a jövőben már a föld felett is egyre gyakoribbak lesznek azok az építkezések, amelyek a különálló épületeket célozzák meg összekötni, így is kihasználva a horizontális tereket a magasban.

 

Fotó: Safdie Architechts

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez