Eléggé beszólt Trumpnak Robert de Niro

A közönség felállva ünnepelte a világhírű hollywoodi színészt, aki kétszer is kimondta: fuck Trump! A televíziós beszámolók kifütyülték a meglehetősen sommás véleményt, mely a Tony díjkiosztó ünnepségen hangzott el New Yorkban.

Robert de Niro közismerten Donald Trump nagy bírálói közé tartozik – Hollywood nagy többségéhez hasonlóan elveti az amerikai elnök politikáját és még inkább annak stílusát. Most Robert de Niro hasonló stílusban válaszolt az Egyesült Államok elnökének, aki legutóbb Kanadában blamálja hazáját. Teljesen magára maradt a G7 csúcsértekezleten. Erre dühösen utasította az amerikai diplomatákat, hogy vonják vissza az aláírását a zárónyilatkozaton!

Robert de Niro az elnökválasztási kampány idején videót tett közzé. Ezen közveszélyes idiótának nevezte Donald Trumpot, megállapítva róla, hogy tökéletesen alkalmatlan az Egyesült Államok elnökének. Trumpot ennek ellenére megválasztották. Részben azért, mert észrevette: a globalizáció és az informatikai forradalom miatt megváltoztak a szabályok a Facebook korában. Politikai stílusát televíziós valóságshowkban alakította ki. Az amerikai kisemberek között aratott ezzel főként ott, ahol a globalizáció kárvallottjai többségben voltak. Kaliforniában viszont Trump labdába sem rúghatott. Fölényesen győzött Hillary Clinton. Aki az elnökválasztáson lényegesen több szavazatot szerzett, de az USA-ban elektori rendszer van. Vagyis a tagállamok elektorainak a szavazatai számítanak. Ebből pedig több jutott Trumpnak.

Aki novemberben újra választás elé néz. Nem róla, hanem pártjáról szavaznak. De hát a kormánypárt megítélése elsősorban az elnöktől függ. Ha a republikánusok veszítenek, akkor Trump könnyen béna kacsa lehet, hiszen egy demokrata többségű kongresszus mindent megtesz majd azért, amit Robert de Niro velősen így fogalmazott meg: Fuck Trump!

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez