Jönnek a repülő esernyők

2019-ben már a kezünket sem kell használni, ha elkezd esni. A drónesernyőért azonban borsos árat kell majd fizetniük azoknak, akik ilyesfajta kényelemre vágynak.

Egy japán cég új szintre emelte a drónok fejlesztését, amikor az egyik leghétköznapibb használati tárgyat alakította át repülő csodává. A drónesernyőt feltaláló Asahi Power Services “Free Parasol” nevű terméke szakít a hagyományos, évszázadokon át használt mintával és a technológia segítségével úgy védi meg tulajdonosát az esőtől, hogy annak nem is kell igénybe vennie a kezeit.

A Free Parasol prototípusa jelenleg öt kilogrammot nyom és 20 percet képes repülni. További fejlesztésekkel azonban szeretnék a tömegét 1 kilogramm alá vinni és a repülési időt egy órára kitolni. A követéshez a beépített kamerát és a mesterséges intelligenciát használja a szerkezet, amit 2019-re hozhatnak forgalomba, 275 dollárért a Daily Mail beszámolója szerint.

000rain2

A drónok gyártása az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, szakértők szerint 100 milliárd dolláros bevételt is elérheti 2020-ra. A drónok használata egyre terjed a legkülönfélébb területeken: a hadiipar, a mezőgazdaság, az építőipar szereplői egyre nagyobb arányban alkalmazzák őket, de a hobbi célra kifejlesztett drónok is egyre több háztartásban vannak jelen szerte a világon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez