Mákos guba és vadkörte pálinka – Budapest Bistro Laoszban

Budapest neve egyre jobban cseng szerte a világon. Fővárosunkat nemrégiben a világ második legszebb városának választották, mely sikerhez a kitűnő magyar gasztronómia is hozzájárult. A jó magyaros ízek ezúttal már Délkelet-Ázsiában is öregbítik hazánk hírnevét, a laoszi fővárosban nemrégiben megnyílt Budapest Bistro jóvoltából.

A Mekong folyó partján fekvő laoszi főváros, Vientián nem mondható dübörgő megapolisznak, ám mégis egyre népszerűbb célpont a turisták körében. A francia gyarmatosítás jegyeit erősen magán viselő környezet mostanság egyre lendületesebb fejlődésen megy keresztül. A vadonatúj állami beruházások mellett új bevásárlóközpontok is épülnek, emellett gombamód szaporodnak a kitűnő éttermek is. Az egyik legújabb ilyen ékkő a környék egyetlen kelet-európai étterme, a Budapest Bistro, melyben a retró stílusjegyek és a modern dizájn keverednek az ínycsiklandó magyar ízekkel.

32868387_1905966132747878_6031360034754002944_o

Az étterem választéka igyekszik minden igényt kielégíteni: nem csupán a külföldön jól ismert gulyásleves és rántott hús népszerű; a körözött, a hideg almaleves, a csirkepaprikás, a rakott krumpli, a Gundel palacsinta vagy akár a mákos guba is méltán pályázik Ázsiában a legnépszerűbb magyar ételek címére. Ám nem csak a választék, a minőség is kiemelten fontos elvárás. A húsételek alapanyagait az étterem arról az újonnan épült vágóhídról rendeli, amely a Magyarország és Laosz között létrejött kötött segélyhitel program keretében épült meg.

A csapat.
A csapat.

Egy vendéglátóhelyen a jó konyha mellett fontos a megfelelő italválaszték is. Az ismert nemzetközi termékek mellett természetesen a magyar borok és a Hungarian Spirit, vagyis a magyar pálinka is egyre kedveltebb. Ennek kapcsán a tulajdonos úgy döntött, hamarosan pálinkakóstoló rendezvényt szervez az étteremben. A kínálat legnevesebb portékája a Miskolci Likőrgyár égisze alatt működő Prekop pálinkamanufaktúra aranyérmes bio vadkörtéje lesz.

Bővebb információ az étteremről:

www.facebook.com/theBpBistro

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez