Francia kapcsolat: elkapták Franciaország legnagyobb drogkereskedő bandáját

250 rendőr rohanta le Marseille Castellane negyedét, ahol Franciaország legnagyobb kábítószerkereskedő hálózata működött. 15 embert vettek őrizetbe és közülük 8-at le is tartóztattak.

Köztük van a banda feje, aki jelentős kapcsolatokkal rendelkezett az amerikai földrészen is. A francia rendőrség egyéves nyomozó munkája ért véget a sikeres razziával. Jelentős mennyiségű kábítószert és készpénzt is lefoglaltak. Sok Kalasnyikov géppisztolyt is találtak.

Marseille – amely kikötővárosként évtizedek óta Franciaország drog-fővárosa, amint azt számtalan híres film is tanúsítja – évek óta véres leszámolások helyszíne. Idén eddig 18 halottja volt a bandák háborújának Marseille-ben. A kábítószer-kereskedelem továbbra is igen jövedelmező foglalkozás – különösen miután az Európai Unióban szabad a mozgás. Marseille fontos elosztó központ egész Európa számára. Ezért a francia rendőrség abban bízik, hogy a legnagyobb francia hálózat szétverésével csapást mért az uniós kábítószer kereskedelemre is Marseille-ben.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez