Újabb vérfürdő Ausztráliában: nyolc testvért szúrtak le

A rendőrség nyolc gyermek holttestét találta meg egy Cairns-i házban, az ausztráliai Queensland államban. A legfiatalabb 18 hónapos, a legidősebb 15 éves volt.

Egy 34 éves nőt szintén késszúrásokkal sebesítettek meg, de ő túlélte, és az élete sincs veszélyben – közölte a rendőrség. A szörnyű esetet a család egyik 20 éves tagja jelezte a rendőrségnek, aki valószínűleg a bátyja az áldozatoknak. A tragédia okáról egyelőre semmit sem közöltek Ausztráliában, ahol a közvélemény még mindig nem tette túl magát azon a terrorakciót, mely az ország legnagyobb városában, Sydneyben történt. Ott egy iráni bevándorló ejtett túszul embereket egy kávézóban. A terrorelhárító egységek végül megtámadták a kávézót: a terrorista és két túsz meghalt.

A békés, 22 milliós országban azért nem értik a rémes bűntényeket, mert Ausztrália a G20 csoport egyetlen olyan  fejlett tagja, amely nem érezte meg a nagy pénzügyi válság negatív következményeit. Mindezt elsősorban annak köszönheti, hogy kiváló gazdasági kapcsolatokat ápol Kínával, mely az ország legfontosabb kereskedelmi partnere. Gazdasági és társadalmi válság tehát egyáltalán nincs, rémes bűntények mégis vannak. Senki sem érti, hogy miért öltek meg nyolc gyereket Cairns városában, Queensland államban, Ausztráliában.

(Kép: Rendőrök helyszínelnek a Cairns-i háznál, 2014.12.19. Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez