Nincs elég sör a pubokban a sorsdöntő angol-belga meccs előtt

Az El Group, amelynek több mint 4.500 sörözője van Nagy-Britanniában, búsan közölte: egyes pubokban gond lehet a sörellátással. Különösen a csapolt sörökkel.

Miért? Nincs elég szén-dioxid! Néhány gyár ugyanis leállt épp a futball világbajnokság idején, amikor csúcsra ér a sörfogyasztás Nagy-Britanniában.

Melyik sör a kárvallottja a leginkább a szén-dioxid hiánynak? Az El Group erről nem közölt semmit, de a BBC úgy tudja: a Heineken a nagy vesztes! Pedig ilyenkor aztán isznak az angolok. Különösen most, hogy az ősi ellenfelek, a világbajnoki cím védői csúfosan kiestek. A németek kudarca egyértelmű örömmel töltötte el a pubok népét Nagy-Britanniában, ahol jól emlékeznek még egy-két nagy bukásra a futballpályán. Nem véletlen, hogy a londoni lapok mind közölték a hírt: az angol válogatott tisztelgett Volgográdban, az egykori Sztálingrádban a nácikkal szemben hősiesen kitartó szovjet katonák emlékművénél.

Nemcsak a sörözni vágyó brit polgárok  lehetnek bosszúsak a szén-dioxid hiánya miatt, de néhány vágóhíd is bezárt. A szén-dioxid ugyanis ahhoz is kell, hogy az állatokat elkábítsák. Meddig tart a mizéria? A szén-dioxid gyártó cégek esküdöznek, hogy napi 24 órában dolgoznak, hogy megszűnjön a hiány. Ha az angol válogatott bejut a VB-döntőbe, akkor már mindenképp lesz elég szén-dioxid a sörözők számára. De hát július 15 még messze van. Ahhoz, hogy az angolok ott játszanak, mindenekelőtt le kellene győzni egy másik nagy söröző nemzetet, a belgákat. Soha ennyien nem voltak még kíváncsiak világbajnoki futballmeccsre a szigetországban, ahol sajnálatos módon a népszerű pubokban korlátozni kell a sörfogyasztást. Ez rossz előjel a sorsdöntő mérkőzés előtt…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez