Lefejezések Szomáliában is

A brutális kivégzések elkövetőjeként az al Shabab radikális iszlamista terrorszervezet jelentkezett.

Egy hét leforgása alatt öt embert fejeztek le a radikális iszlamisták Szomáliában. A legutóbbi áldozat egy 45 éves tanár volt, akit Qandhóból hurcoltak el a lázadók emberei. Mohamed Husszeinnek hívták, és a Koránt oktatta egy helyi iskolában. Azért fejezték le a lázadók, mert nem volt hajlandó elfogadni, illetve teljesíteni az al Shabab terroristáinak  utasításait.

Az al Shabab nemrég két katonanőt fejezett le Teyeglow településen, amely az ország délnyugati régiójában található. Pár napja pedig szintén két katonával végeztek hasonló kegyetlenséggel Bur Hakabában. A lázadók jelezték, hogy további lefejezésekre lehet majd számítani, ha a központi vezetés nem teljesíti a követeléseiket és az általuk ellenőrzött területeken élő emberek nem engedelmeskednek a parancsaiknak.

Az al Shabab jelenleg rendkívül szorongatott helyzetben van Szomáliában. Az AMISOM békefenntartók ugyanis sorra foglalják el az általa megszállt településeket. A kenyai kormány pedig nemrég ismét katonai offenzívába kezdett a lázadók ellen, miután azok több mint 50 embert lemészároltak egy határ menti településen.

Fotó: GettyImages

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez