Ezért vonzó célpont a külföldi turistáknak Magyarország

A turisztikai fejlesztéseknek máris van hatásuk, hiszen folyamatosan nő a népszerűsége Magyarországnak a külföldi és a belföldi turisták körében is.

Egyre több külföldi tölti a szabadságát Magyarországon: a tavalyi statisztikákhoz képest idén májusban 12 százalékkal nőtt a külföldi vendégek száma, csaknem 569.000-en érkeztek hazánkba. Budapest és a Közép-Duna vidéke a legnépszerűbbek a külföldiek desztinációi körében, Siófok, Eger, Hajdúszoboszló és Balatonfüred vezeti a listákat. Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró szerint a növekedés annak köszönhető, hogy Magyarország biztonságos, rendkívül szerethető és nagyon jó az ár-érték aránya. A szakértő elmondása alapján a turisztikai attrakciók és fejlesztések bővülése is hozzájárult a növekedéshez.

Jó hír, hogy a német turisták ismét felfedezték maguknak Magyarországot, de az oroszok körében is népszerű hazánk. A szálláshelyek bevételei is jól alakulnak, egyre jobb áron tudnak értékesíteni a szállásadók és az eltöltött vendégéjszakák száma is magasabb idén, mint tavaly ilyenkor.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez