Megmérgezték Mátyás királyt?

Egyebek között a régi legenda alapjairól is beszélgetett Csibi Krisztina, a magyarság Háza igazgatója, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, Gaal Gergely, a Mátyás Király Emlékév tanácsadó testületének elnöke, Gergely Balázs testületi tag és Radu Lupescu szakmai tanácsadó a Mátyás emlékév kapcsán rendezett fórumon.

Végül arra jutottak, hogy kicsi a valószínűsége, hisz a mérgezett fügéből az előkóstolók is fogyasztottak, s nem haltak bele.

A Mátyás emlékévet azért szervezte az idei évre a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, mert két kerek évfordulója is van Hunyadi Mátyásnak 2018-ban: 575 évvel ezelőtt született és 560 éve választották királlyá a Duna jegén. Mátyás király olyan erőskezű alakja volt a történelemnek, akinek révén Magyarország európai középhatalommá tudott válni. A közép-európai népek összefogását hirdette, és ennek segítségével sikerrel szállt szembe a terjeszkedő oszmán birodalommal – mondta az emlékév bemutatásakor Potápi Árpád János. Az eseménysorozat  magyarországi rendezvényeinek gazdája, szervezője a Magyarság Háza.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez