Iskolai lövöldözésekre képezhették ki a gyerekeket az új-mexikói nyomortanyán

A gyanúsítottakat 11 gyerek megkínzásával vádolják, a hatóság gyanúja szerint a farmon talált fegyverekkel iskolai lövöldözésekre is képezték őket.

Az Egyesült Államokban, az új-mexikói Amaliában egy hete bukkantak rá a hatóságok arra a nyomortanyára, ahol összesen 11 kiskorút tartottak fogva, embertelen körülmények között – éheztették őket, nem volt elektromos áram, vezetékes víz és csatorna. A razzia eredetileg Abdul-Ghani Wahhaj keresésére indult, akit apja rabolt el az anyjától, kilenc hónappal ezelőtt. A súlyos egészségügyi problémákkal küzdő kisfiút nem találták meg a helyszínen, egy négyéves fiú maradványait azonban feltárták a helyszínelők. Azt még nem tudni, hogy kiét.

Az eset kapcsán öt embert vettek őrizetbe, két férfit és három nőt, akik a CNN beszámolója szerint szélsőséges muszlim nézeteket vallottak. A nők közül többen saját gyermekeiket kínozták és éheztették csontsoványra a sivatagban. A helyszínen lőfegyvereket is lefoglaltak, amelyekről az egyik női gyanúsított azt vallotta, hogy iskolai lövöldözések elkövetésére képezték ki velük a gyerekeket. Az egyik férfi apja egy jól ismert New York-i imám, akit már számon tartottak az amerikai hatóságok. Ő azt állította, nem volt tudomása a fia által irányított kiképzésről Új-Mexikóban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez