Trump szellemileg leépült – állítja egy korábbi munkatársnője

Egy évig dolgozott a Fehér Házban Omarosa Manigault Newman, aki most ezt állítja az elnökről

Az egykori kolléga, aki decemberben távozott, és most könyvet adott ki élményeiről, azt állítja: az Egyesült Államok elnöke fajgyűlölő és lenézi a nőket. “Félrevezetjük Amerikát, ha nem mondjuk meg: az elnök szellemileg leépült! Képtelen komplex problémák megoldására!” – mondta Trump egykori munkatársnője, aki az NBC Meet The Press műsorában tálalt ki tapasztalatairól a Fehér Házban. A színesbőrű fiatal nő ezenkívül azt állította, hogy Kelly tábornok, Trump kabinetfőnöke megfenyegette őt, amikor kirúgta a Fehér Házból. Bemutatott egy hangfelvételt, melyen Trump kabinetfőnöke kínos következményekre utal, ha netán kitálalna tapasztalatairól a Fehér Házban.

Trump profi módon kezeli a nyilvánosságot: szóvivője máris nyilatkozott arról, hogy az elbocsátott munkatársnője nagy csalódás volt a Fehér Házban. Cáfolta, hogy a 72 éves Trump szellemileg leépült volna. Az elnök védelmezői szerint Trump stílusához tartozik, hogy össze-vissza beszél. Így akarja megzavarni az ellenfeleit, hogy azok ne sejtsék: mit is akar valójában?! Ezt a módszert alkalmazta például Kim Dzsongun esetében, akit dagi diktátornak és pojácának nevezett, akitől meg kell szabadítani a világot. Majd leült vele tárgyalni: így jött létre Kim Dzsongun álma, a találkozás az USA elnöke és Észak-Korea diktátora között júniusban, Szingapúrban.

Trump más munkatársai is tettek megjegyzéseket az elnök szellemi állapotára: a szélsőjobboldali Steve Bannon könyvében szerényen azt állította, hogy tulajdonképp neki kellene az USA elnökének lennie, mert ő nyerte meg a választási kampányt Donald Trumpnak. Az egykori főtanácsadót Trump végül kitette a Fehér Házból, miután megállapította róla, hogy elment az esze. Steve Bannon visszatért a politikába: szélsőjobb Internacionálét szervez az egész nyugati világban – így Európában is.

Trump nemrég jelezte: újra indul az elnökválasztáson. Szeretne egészen 2024-ig a Fehér Házban maradni. Akkor már 78 éves lesz. A Trump család tervei szerint lánya, Ivanka venné át tőle a stafétabotot. Ivanka Trump jelenleg főtanácsadó a Fehér Házban – férjével, Jared Kushnerrel együtt. Férje kedvéért Ivanka áttért a zsidó hitre. Kislányukat kínai nyelvre tanítják, vagyis felkészülnek arra, hogy a Trump család hosszú ideig a Fehér Ház lakója lesz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez