Viadukt a mélyben – aggodalom a csúcson – legkevesebb 38 halott- videó

A Franciaországból Olaszországba érkező autósztráda viaduktja omlott le kedden általános aggodalmat keltve egész Itáliában, ahol a Ferragosto ünnep miatt szinte minden leáll. A katasztrófavédelem szerint a halottak száma legkevesebb 38. Az ünnep miatt a szokásosnál kisebb volt a forgalom, mert sokan már szabadságra mentek. Normális forgalom mellett jóval több áldozatot követelt volna a katasztrófa.

Az autósztrádák állapota az, amely az igazi aggodalmat kiváltja Itáliában, ahol ilyenkor nyáron többmillió külföldi is használja ezeket az utakat. A leomlott viaduktot többször is javították. Jelenleg is folytak rajta munkálatok, de az autóforgalmat mégsem terelték el. A vizsgálatok egyelőre nem derítették ki a katasztrófa okát, de az olasz lapok szerint túlságosan nagy terhelést kapott a viadukt, mely a rossz időjárás miatt amúgy is meggyengülhetett. Sokan anyaghibákra is gyanakszanak. Az autósztráda építkezéseken a maffia is megpróbált nyerészkedni, ezért kérdés, hogy mennyire szigorú volt a minőség ellenőrzése.

A tragédián túl komoly gazdasági következménye is lehet a viadukt leomlásának, mert a Franciaországból érkező autósztráda Itália fontos forgalmi útvonala, melyet nem könnyű mással pótolni. A viadukt helyreállítása pedig semmiképp sem megy egyik napról a másikra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez