Zsidó Világkongresszus: tiltsák be a neonáci mozgalmat Svédországban!

A skandináv országban szeptember 8-án választást tartanak. Ezen első alkalommal indul egy neonáci szervezet, mely nyíltan szimpatizál Hitlerrel. A Zsidó Világkongresszus ezért kéri Svédországot, hogy kövesse Finnország példáját és tiltsa be a neonáci szervezetet.

Svédország lakosságának 20-30%-a nem európai. Tőlük meg kell védeni az igazi svédeket. A bevándorlókat ki kell rúgni az országból – jelentette ki az Északi Ellenállási Mozgalom feje, aki az Rt.com orosz portálnak nyilatkozott. Putyin elnök közismerten támogatja a szélsőjobboldali szervezeteket az Európai Unió tagállamaiban. Marine Le Pen asszonyt nem sokkal azelőtt fogadta a Kremlben, hogy szembekerült volna az elnökválasztáson a liberális Emmanuel Macronnal, aki végül is legyőzte őt.

Az antiglobalista és antiszemita jelszavak, melyeket az Északi Ellenállási Mozgalom hirdet, növekvő támogatásra találnak Svédországban 2015 óta amikor nagyszámú Európán kívüli bevándorló érkezett a skandináv országba. A pártvezér, Simon Lindberg ezért az Európai Uniót kárhoztatja. Bár a mozgalom nem szereti, ha neonácinak nevezik, de vezére nyíltan dicsőíti Hitlert, akit szerinte millió hazugsággal sároztak be.

Mi nemzeti szocialisták vagyunk éppen úgy mint Adolf Hitler!

– hangsúlyozza a pártvezér, aki most először méretteti meg magát választásokon Svédországban. Jelenleg baloldali kormánya van Svédországnak, de a jobboldal és a szélsőjobboldal feljövőben van, épp a bevándorlás kérdése miatt. Tisztában van ezzel a svéd kormány is, mely kiadott egy jelentést arról, hogy a nagyarányú bevándorlás jót tett Svédország gazdaságának. Az Európai Unió tagállamai közül Svédország az egyik leginkább sikeres, miközben a populista pártok által irányított Olaszország vagy Görögország gazdasági teljesítménye 10 év óta stagnál.

Szeptember 8-án rendezik meg Svédországban a választásokat, melyek hatással lehetnek Németországra és egész Európára. Kiderülhet, hogy a bevándorlás témáját meglovagoló jobboldal és szélsőjobboldal mekkora valós támogatásra számíthat? Putyin elnök mindenesetre minden támogatást megad a szélsőjobboldalnak: nemrég Bécsben a Szabadság párti külügyminiszterrel táncolt annak esküvőjén. Pedig a Szabadságpártot olyan SS-tisztek alapították, akik a Szovjetunió lerohanásában is jeleskedtek. Putyinnak sok rokona is meghalt, amikor a nácik bekerítették Leningrádot, ahol a lakosság jelentős része éhen veszett 1941 és 1943 között. Az orosz elnök a svéd választás előtt most mégiscsak a szélsőjobboldali vezérhez küldte az Rt.com riporterét, aki belemondta a kamerába : “Adolf Hitler nagy ember volt! Adolf Hitler jó ember volt! Nemzeti szocialisták vagyunk, éppúgy, mint Adolf Hitler!” Ennek a szervezetnek a betiltását kéri a Zsidó Világkongresszus, hiszen Hitlernek több mint hatmillió zsidó áldozata volt a holokauszt idején.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez