Woody Allen – nem éppen önszántából – leáll

Jövőre lesz az első olyan év, amikor nem mutatnak be új Woody Allen filmet. 1974 óta nem történt ilyesmi az amerikai rendezővel, aki a 48. filmjénél tart. 45 év után jövőre lesz csak szünet. Az utolsó filmet, mely az Egy esős nap New Yorkban címet viseli, idén ősszel mutatják be.

Woody Allen közismerten munkamániás. Soha nem megy szabadságra. Mindig dolgozik – ha talál szponzort. Ez 45 évig folyamatosan sikerült. Most nem. Miért? Elvben most is lenne szponzor, hiszen az Amazonnal öt filmre szerződött. Ebből még csak kettő készült el. Vagyis hármat még forgathatna. A Hollywood Reporter viszont azt írja: a szexuális zaklatási botrányok miatt az Amazon felbontja a szerződést.

Woody Allent már régen kíséri nevelt lányának, Dylan Farrow-nak a vádja: gyerekkorában a neves rendező szexuálisan molesztálta őt. Woody Allen mindent tagad. Az anya, Mia Farrow színésznő igazat adott lányának. Elváltak. Annyiban is maradt volna az ügy, ha nincs Hollywood nagy botránya: Harvey Weinstein mint szexuális ragadozó leleplezése. Ezzel megindult a lavina. Dylan Farrow újra előállt a vádakkal. Ezúttal már a többség hisz neki. Woody Allen pácban van. Nem ismeri el a vádak jogosságát. Mint ahogy azt sem, hogy nincs szponzor az új filmjéhez. De nem forgat. A rajongók tehát be kell hogy érjék a már elkészült 48. filmmel. Lehet, hogy nem is lesz 49. Woody Allen film?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez