Csirketerápia egy brit idősotthonban

Könnyebb leküzdeni a magányosságot és a depressziót a háziállatok ápolásával.

Egy manchesteri alapítvány különleges megoldást talált az időskori magány leküzdésére. A Crossroads Together szociális programjában csirkéket adnak az idősotthonok lakóinak, hogy ápolják és etessék őket, majd ahogy azok felcseperedtek, a tojásokat is begyűjtik alóluk, hogy aztán a konyhán felhasználják őket.

000000chicck

A programot az időse emberek közösen végzik a Hopwood Hall College diákjaival és tanáraival, akik tanácsokkal is ellátják őket az állatok ápolásához. A résztvevők azáltal, hogy gondoskodnak a csirkékről, etetik, itatják őket és figyelik az egészségi állapotukat, kevésbé lesznek magányosak és a depresszió is elkerüli őket az alapítvány vezetője szerint. A közösségek kialakításában is segít a közös állatgondozás, így az elszigeteltség problémája is megoldható a csirketerápiával.

0000000000chick

“Csodálatos, mennyire elkötelezettek az időseink, mióta megérkeztek a csirkék. Alig várjuk, hogy begyűjtsük az első tojásainkat” – mondta a METRO-nak Francesca Hawley, a milnrow-i Rosemary idősotthon vezetője a programról.

Fotó: Crossroads Together

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez