Ex-rendőr volt a bordélyok királya New Yorkban

Negyedóra 40 dollárba került, egy óra 160-ba. Mindent teljesen nyíltan csináltak. Amikor a lakók feljelentették őket, akkor a rendőrök lecsaptak. És nem találtak semmit.

Az üzlet folyt tovább egy másik sarkon Queens-ben és Brooklynban. Dollármilliókat hoztak a bordélyházak – állapították meg a New York Times oknyomozó riporterei, akik a rendőrség előtt jártak. Nem véletlenül. A bordélyház-birodalom feje ugyanis az erkölcsrendészet megbecsült nyugdíjas rendőre volt, a most 51 éves Ludwig Paz! Tíz évig működött a bordélybirodalom – mindenki szeme láttára! A haverok ugyanis leadták a drótot bentről. De miért lett az erkölcsrendészet buzgó rendőre a bordélybirodalom szervezője New Yorkban?

Keresd a nőt és a pénzt!

Ludwig Paz közrendőr, akinek a családja Ecuadorból vándorolt be, alaposan kitanulta a rendőri szakmát. Rájött, hogy az erkölcsrendészeten lehet a legtöbb pénzt szerezni a legkisebb kockázattal. A drog jobb üzlet, de túl nagy a kockázat. Miután kitanulta a szakmát, Paz közrendőr szépen átállt a túlsó oldalra. Megismerkedett ugyanis egy lánnyal az egyik bordélyban. Miatta elhagyta családját és össze költözött Arelis Peraltával. Aki madám lett a bordélybirodalomban. Előnyös lakáshitelt vettek fel, de jött 2008 és összeomlott a hitelpiac. Paz közrendőr pedig ott állt 690 ezer dolláros adóssággal, miközben az éves fizetése – túlórákkal együtt – 120 ezer dollár volt! Döntött: irány a prostitúció.

Le a nadrágot!

A lányok a backpage.com-on hirdették magukat. Ezt nemrég betiltották, de korábban a lengén öltözött fiatal nők elég nyilvánvaló ajánlattal kellették magukat: szexi, bevállalós csaj vagyok! Keress meg, ha egy kis szórakozásra vágysz! Aztán megadták a címet, melyet Paz közrendőr bérelt számukra. A ház előtt Security feliratú bőrkabátokban szabadnapos rendőrök vigyáztak a rendre. Amint belépett a nyilvánosházba, az ügyfélnek le kellett tolnia a nadrágját! Paz közrendőr ugyanis így akarta elkerülni, hogy a belső elhárítás lebuktassa: bedrótozva küldje egyik munkatársát a helyszínre. Persze az erkölcsrendészet törekvő vállalkozója nem bízott semmit sem a véletlenre. Fizetett néhány kollégának, hogy adják le a drótot, ha baj van. Le is adták: Paz közrendőr gyanúba került! Ezért inkább kilépett a rendőrségtől. Megvolt a húszéves szolgálati ideje. Megélni pedig nem a rendőrnyugdíjból akart…

Miért működhetett csaknem tíz éven át az illegális bordélybirodalom?

Ezt vizsgálják most az ügyészségen, mert a botrány nem vet jó fényt New York városának rendfenntartó szerveire. Pedig Rudy Giuliani itt hirdette meg a zéró tolerancia elvét, vagyis hogy a legkisebb bűnre is azonnal le kell csapni! New Yorkot mintának állították más amerikai városok elé. Most pedig mi derült ki? Az egész erkölcsrendészet nyakig sáros az ügyben. A belső elhárítás sem dicsekedhet. Öt zsarut vettek őrizetbe Paz közrendőrrel és élettársával együtt, de a New York Times meg van győződve arról, hogy többen is lesznek még! Egy őrmester, két detektív és két  közrendőr van előzetesben. Nem fizetett-e Paz nyugdíjas rendőr, a bordélybirodalom ura védelmi pénzt valakiknek, akik magasabb beosztásban voltak és vannak? Maguk a rendőrök is meg vannak győződve erről. A letartóztatás ugyanis szigorúan titkos hadművelet volt.

Operation Zap

Paz közrendőr nevének megfordításából képeztek kódot, hogy ne fogjanak gyanút azok, akiknek az a dolguk a testületen belül, hogy informálják a bordélyok urát. Az akció sikerrel járt. Oly sok sikertelen razzia után most mindent megtaláltak a rendőrök: a lányokat, a pénzt és magát Ludwig Pazt a barátnőjével együtt!  A benti kollégák ugyanis nem adták le a drótot, mert nem tudtak a Zap hadműveletről. Vajon nem arról van-e szó, hogy az igazi fejesek benne hagyták Paz közrendőrt a szószban miközben menet közben lenyúlták a nagy pénzeket? A New York Times riporterei nem kockáztatnak meg ilyen állítást, mert annak komoly jogi következményei lehetnek, de sejtetik: ilyen jól ilyen sokáig nem mehetett volna a bordélybiznisz, ha felülről nem fedezik azt! Ha Hollywood filmet csinál a rendőrök által üzemeltetett bordélybizniszből New Yorkban – márpedig ez elkerülhetetlennek látszik -, akkor talán kiderül: Paz ex-közrendőr valóban a bordély birodalom ura volt-e New Yorkban, vagy csak egy balek, aki elviszi a balhét a nála sokkal ravaszabb nagykutyák helyett?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez