Az anya ölhette meg a nyolc gyereket Ausztráliában

Gyilkossággal gyanúsítják azt a családanyát, akinek a házában nyolc gyereket találtak holtan Cairns városában Queensland államban Ausztráliában. A nyolc gyerek közül hét a sajátja, egy pedig az unokahúga.

A 37 éves nő egy bennszülött törzshöz tartozik. Maga is késszúrásoktól sebesült, de lehet, hogy azokat saját maga okozta. A nő állapota stabil, és együttműködik a rendőrséggel a rémes gyerek gyilkosság kivizsgálásában.

Ausztráliát különösen azért sokkolta a bűnügy, mert alig pár nappal azután következett be, hogy Sydneyben egy iráni bevándorló túszul ejtett néhány embert egy kávézóban. A terror elhárító szolgálat véget vetett a túsz drámának, de az iráni terroristán kívül két túsz is meghalt. Az önjelölt iráni próféta különben gyanúsított volt egy családi bűnügyben: első felesége meggyilkolásával vádolták.

A nyolc gyerek halála azért is különösen drámai, mert ráirányítja a figyelmet az őslakosságra, melynek sorsa továbbra sem megoldott Ausztráliában. A bennszülöttek jelentős része képtelen beilleszkedni a modern társadalomba, melynek viszonyait nem érti, és nem is akar hozzájuk alkalmazkodni. A 37 éves nő, akit a gyerekek megölésével gyanúsítanak egy Ausztráliához tartozó szigetről érkezett. A szigeten még az ősi szokások szerint élnek a bennszülöttek. A család viszont Cairns városában modern körülmények között élt, de nem tudott beilleszkedni a huszonegyedik századi Ausztrália körülményei közé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez