A turisták imádják a hajnali városnéző túrákat Japánban

Az őket kiszolgáló személyzet viszont nem lelkesedik az ötletért, hogy hamarabb kell nyitni az új trend miatt Tokióban és Kiotóban.

A japán turisztikai ügynökség felmérést készített a külföldi turisták körében a többi között arról, hogy melyik időszak a kedvencük a helyi látványosságok megnézésére. Az eredményekből kiderült, hogy a megkérdezettek 85 százaléka legszívesebben a kora reggeli vagy késő esti órákat választja városnézésre a szigetországban. Tokióban és Kiotóban ez olyannyira jellemző, hogy számos múzeum, szentély és más látványosság változtatta már meg miatta a nyitvatartási idejét. Ezáltal a hőség és a tömeg helyett a hűvösebb időszakokban is letudhatják a szinte kötelező köröket a turisták.

000000000000tok

A kora reggeli városnézés népszerűsége azonban korántsem mérhető a turistákat kiszolgáló létesítmények dolgozóinak lelkesedésén. Őket is megkérdezték és közülük csak minden ötödik  válaszolta, hogy szívesen igazodna a hajnali nyitáshoz. Legtöbbjük a túlórázást szeretné elkerülni a JapanTimes beszámolója szerint. A turisztikai ügynökség mindenesetre arra biztatja az üzleti szereplőket is, hogy alkalmazkodjanak a változásokhoz, hiszen a főként amerikai, európai és ausztrál utazók nagylelkű vásárlók. Megéri tehát kinyitniuk pár órával korábban a szuvenírboltoknak, éttermeknek és más üzleteknek is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez