Igazi trópusi üdítőitalok jönnek a magyar boltokba Thaiföldről
100%-os thaiföldi kókuszlé jelenik meg rövidesen a magyar boltok polcain, több más egészséges trópusi ital társaságában. Most született thai-magyar élelmiszeripari megállapodás erről a HTCC segítségével.
A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) újabb eredményes nemzetközi kapcsolat létrejöttéhez nyújtott segítséget. Ezúttal egy thaiföldi gyár és egy magyar forgalmazó között született megállapodás. Ennek köszönhetően a magyar boltok polcain a vásárlók decembertől zamatos thai kókusz, licsi és aloe vera üdítőkkel találkozhatnak, amelyeknek egyéb jó tulajdonságaik is vannak.
A magyar forgalmazó, a PonLamaiTrade Kft. képviseletében az együttműködési megállapodást a Thai Királyság Kereskedelmi Minisztériumának Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Hivatalában Storcz Ágnes ügyvezető igazgató írta alá. A HTCC közreműködésével megbeszélést folytatott a thaiföldi kormányzat képviselőjével, Prapa Vijaykadga asszonnyal is. A miniszter kereskedelmi tanácsosa azt mondta: fontos és örömteli hír, hogy ezzel a megállapodással közvetlen kapcsolat jön létre a thai és a magyar partner között, ugyanis az esetek döntő részében hazánkba más uniós országokból jutnak el a thai termékek.
“Rendívül boldogok és elégedettek vagyunk, hogy ilyen gyorsan eljutottunk a szerződéskötésig. A HTCC-vel augusztusban vettük fel először a kapcsolatot, a két hónapos intenzív egyeztetéseknek köszönhetően pedig a napokban már alá is írtuk a gyártóval a szerződést és megrendeltük az első szállítmányt. Decemberre érkezik az első konténer, első körben hatféle trópusi üdítővel: 100%-os natúr kókuszlé, limitált szériás, aromás kókuszlé, grillezett kókuszlé, kókusztej, licsi és almás ízű aloe vera is szerepel majd a 37,000 palacknyi kínálatban. Minden képzeletet felülmúló, professzionális segítséget kaptunk a HTCC-től, melyet ezúton is köszönünk!” – nyilatkozta Storcz Ágnes, a PonLamaiTrade Kft. ügyvezető igazgatója.
“Ez a megállapodás is jó példája egy több nemzetet érintő, szépen kibontakozó együttműködésnek. A hamarosan Magyarországon forgalmazandó, “if” márkanéven megjelenő üdítőitalok Thaiföldön készülnek, a legmodernebb svéd és francia élelmiszeripari technológia felhasználásával. Ennek az úgynevezett aszeptikus hideg töltésű eljárásnak köszönhetően a termékekhez nem szükséges tartósítószert vagy ízfokozót hozzáadni, a szavatossági idő a termék fajtájától és a palackozás jellegétől függően így is 12-24 hónap. Ennek a módszernek a hagyományos hőkezelési eljárással ellentétben az is előnye, hogy az eljárás nem jár nagyfokú ízvesztéssel. A késztermék így sokkal zamatosabb lesz, mint ahogy egyéb feldolgozási folyamatokkal lenne. Ráadásul ezek a kókusz üdítőitalok laktóz-, glutén- és szójamentes termékek, így azok is fogyaszthatják a trópusi ízeket, akik valamilyen allergiában szenvednek” – tudtuk meg Urai Sándortól, a HTCC thaiföldi képviseletének vezetőjétől.