Négy bizarr látványosság Amerikában

Ha az ember rászánja magát (és a pénzt) és ellátogat az Egyesült Államokba, magától értetődően az olyan látványosságoknak fog nekiesni, mint a Grand Canyon vagy a Szabadság-szobor. Mi van akkor, ha nem a szépséget keressük amerikai utunk során és hallgatunk a Fox News összeállítására, melyben az ország négy legundorítóbb látványosságát mutatták be? Íme:

1, A Seattle-i rágófal: Ez bizony szó szerint az, amit a neve is sugall: egy nagy fal tele megrágott, kiköpött, majd felragasztott rágóval. Ha ez nem lenne elég gusztustalan, akkor megpróbálhatjuk a lehetetlent és beletúrhatunk a évek során megkeményedett falba, hogy megtaláljuk az első darabot, amit még húsz évvel ezelőtt ragasztottak oda.

2, A világ legnagyobb gombamezője: Ahhoz, hogy ezt a végtelenül jól hangzó különlegességet felleljük,Oregon államba kell utaznunk, azon belül is a Malheur Nemzeti Parkba. Itt ugyanis majdnem kilenc négyzetkilométeren terül el a világ legnagyobb gombamezője. Ez pedig összesen 35 ezer tonnát nyomna.

1280px-Armillaria_ostoyae_MO
Fotó: Wikipedia

3, Leila hajmúzeuma: Betegesen rosszul van már attól is, amikor ki kell szedni a lefolyóból a hajcsomókat? Akkor a pszichológusa valószínűleg azt tanácsolna, hogy Leila hajmúzeumában győzze le félelmét, ahol minden egyes kiállított darab hajból készült. Ugyan a médiában nem eigazán felkapott dolog a hajművészet, komoly történelemmel rendelkezik. Az itt kiállított művek egy része még az 1600-as évekből van.

4, A Berkeley gödör: Talán ez a helyszín érdemli meg legkevésbé a gusztustalan jelzőt, azért mégis egészen hátborzongató lehet. A montanai Berkeley gödör egy régi rézbánya, amelynek a vize vörös. Így aztán nagyjából úgy fest, mint egy óriási gödörnyi vér. Természetesen nem ajánlatos belenyúlni, ugyanis tele van káros anyagokkal.

Fotó: Wikipedia
Fotó: Wikipedia

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez