Hőlégballonok százai lepték el az eget Új-Mexikóban – videó

A világ legnagyobb hőlégballonfesztiválján látványos lézer show, több verseny és közös reggeli felszállások várják a résztvevőket.

Több, mint 500 hőlégballon lepte el az eget az Egyesült Államokban, Új-Mexikóban, az Albuquerque Nemzetközi Hőlégballon Fesztiválon. A világ minden tájáról érkeztek a repülés e különleges műfajának a szerelmesei, akik több kategóriában is összemérhetik tudásukat. A versenyek mellett látványos lézershow és közös reggeli felszállások színesítik a programkínálatot a több mint egy hétig tartó fesztiválon, melyet az idén már 47. alkalommal rendeznek meg az Egyesült Államokban.

A színpompás hőlégballonok látványa sokakat megihletett: a helyi rendőrség becslései szerint akár 450 drón is lehet most a fesztivál területén, számos közülük ott, ahol a hőlégballonok közelsége miatt tilos. Az AP szerint eddig azonban nem volt probléma és balesetveszélyes helyzet sem a hőlégballon-fesztiválon. Az illegálisan használt drónokat ugyanakkor megbüntethetik, a pénzbírság mellett akár 5 év börtön is járhat a tulajdonosuknak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez