A náciknak nincs helyük Németországban! – tüntetés Berlinben

A szervezők 40 ezer tüntetőre számítottak, de több mint 250 ezren vonultak fel Berlinben, tiltakozva a kirekesztés és a fajgyűlölet ellen.

Unteilbar – megoszthatatlan. Ez a mozgalom jelszava, mely mindenfajta diszkrimináció ellen tiltakozni kíván. Németországban, ahol a faji megkülönböztetés különösen drámai következményekkel járt, a neonáci szervezetek megerősödtek a bevándorlási válság következtében. A parlamentben az első számú ellenzéki erővé vált az Alternative für Deutschland párt, melynek aktivistái és szimpatizánsai között sok neonáci is van.

Ellenük akartak tiltakozni Berlinben és egyben üzenni Bajorországba, ahol választásokat tartottak. Előretörőben van ott is az Alternative für Deutschland. Az eddig hatalmon levő CSU meggyengült és ez hatással lehet a kormánykoalícióra is Berlinben. A CSU adja a belügyminisztert jelenleg a német kormányban, ahol a migránspolitikáról állandóak a viták: míg a CSU a szigorítás híve, a szociáldemokraták azt szeretnék, ha szabályos keretek között tovább folytatódna a menekültek érkezése Afrikából és a Közel-Keletről Németországba.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez