Munkában az AHU legújabb missziójának idegsebészei Malawiban

Megkezdték a munkát Malawiban a Magyar Afrika Társaság legújabb orvosi missziójának idegsebészei.

Hétfőn mindkét helyi kollégával egyeztettek a heti menetrendet illetően, átnézték a rendelkezésre álló CT-, illetve MRI-dokumentumokat és hozzáfoghattak a gyógyításhoz is.

malawi_2_1540975610

A kedd is a kórházban telt, már 7:30-ra bent volt a csapat. Blantyre-ben, a Queen Elisabeth Központi Kórház idegsebészeti osztályán egy nagyon komoly agyműtétet végeztek el sikeresen. Tervben volt a Mercy James gyerekrészlegen, hogy több kisebb beavatkozásnál segítsenek a helyi kollégáknak, de a fő műtétnél mindenkire szükség volt, ezért a kisebb esetek szerdára tolódtak.

20181026_misszi_1540579449

Ez a Magyar Afrika Társaságnak az idén már a második, összességében a 19. orvosi missziója Afrikában. Október 26-a és november 12-e között Dr. Bagó Attila, idegsebész főorvos, Dr. Kelemen József Árpád aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, Dr. Nagy Gábor idegsebész szakorvos, Dr. Nagy Dávid idegsebész rezidens és Dr. Szegedi László idegsebész szakorvos jelölt gyógyít Malawiban, munkájukat két önkéntes segíti a Segítő Angyalok Alapítványtól: Kamarás Adrienn és Hlatky-Schlichter Hubert Tamás.  A missziónak köszönhetően az ország lakosainak esélyük nyílik a gyógyulásra.

big (1)

Malawiban egy idegsebészre 18 millió lakos jut. Egy műtőben tudnak csak műteni az orvosok, ezért nagy szükség van a hozzáértő orvosi jelenlétre, aminek köszönhetően az afrikaiak saját szülőföldjükön tudnak meggyógyulni és ezáltal boldogulni.

malawi_1_1540975607

A Délkelet-Afrikában található Malawi gyakran küzd áramszünettel, a kávét is faszénen készítik. Ehhez képest óriási csoda, hogy műtőbe kerülhet most több beteg ember is és esélyt kap a gyógyulásra a magyar orvosoknak köszönhetően, akik szakszerűen, lelkiismeretesen végzik munkájukat.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez