Gigantikus vadászat: elkapták az emberevő tigrist Indiában

Összesen 13 emberrel végzett a gyilkos állat – mondják a hatóságok. Most sikerült levadászni.

A hatéves nőstényt két éve próbálták már elkapni a nyugat-indiai Mahárástrá állam őserdőiben. A múlt hónapban cselhez folyamodtak a vadvédelem emberei: olyan illatcsapdát helyeztek ki, amely odacsalta a tigrist. A CK Obsession for Men illatát választották, ez ugyanis olyan feromont tartalmaz, amelyről Amerikában már bebizonyosodott, hogy vonzza a nagymacskákat.

Közben több mint száz kamerát szereltek fel, 24 órás járőrszolgálatot szerveztek és megfigyelőállásokat alakítottak ki a fák csúcsán. Az állatvédők ragaszkodtak ahhoz, hogy élve kerítsék kézre a többszörös gyilkos állatot, de az indiai legfelsőbb bíróság közölte: nem avatkozik be, ha a vadászok rákényszerülnek a tigris kilövésére.

Végül altatólövedéket és vadászpuskát is vitt magával a csapat, amely egy autóban állt lesben péntek este annál a falunál, ahol legutóbb látták a vadállatot. Amikor megpillantották, az altatólövedéket vetették be. Amikor azt eltalálta, a tigris rátámadt az autóra, mire lelőtték, 8-10 méterre a kocsitól.

Az állat két, kilenc hónapos kölykével együtt három embert ölt meg Pandharkawada város környékén – a település 5 ezer lakóját tartotta ezzel rettegésben. A földművesek és a pásztorok már délután otthagyták a munkájukat és csapatokban indultak haza. Még azzal is felhagytak, hogy a szabadban végezzék el a szükségletüket, ami pedig elterjedt gyakorlat az indiai falvakban – írja a BBC honlapja.

Az augusztusi esetet megelőzően tíz alkalommal gyilkolt embert a tigris 2016 óta. Hogy minddel ugyanaz az állat végzett, azt a sebekben talált nyálmintákból kinyert DNS bizonyította. Már ahol egyáltalán tudtak ilyen mintát venni. Az állat ugyanis elhurcolta a prédáját, több esetben pedig csak az áldozat fejét találták meg.

Indiában 2.200 nagymacska él, az ország a Földön élő tigrispopuláció 60 százalékának az otthona. A szóban forgó Mahárástrá államban több mint 200 példányt tartanak nyilván és közülük csak minden 3. él védett területen, nemzeti parkokban vagy tigrisrezervátumokban.

Képünk illusztráció.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez