Szlovák fejlesztésű repülő autó volt a sztár Kínában

A Kínai Nemzetközi Import Expón mutatták be az egyszerre repülő és normál autóként is működő elektromos járművet, amely akár már most is közlekedhetne.

Sanghajban idén 130 ország csaknem 2.800 cége állított ki az első Kínai Nemzetközi Import Expón. Az élelmiszeripartól kezdve egészen az autógyártásig képviselték magukat a különböző iparágak szereplői. Az utóbbi szektorban egyre többen kezdtek el a levegőben is közlekedő járművek fejlesztésével foglalkozni, nagy a verseny, hogy ki dobja piacra az első repülő autót.

Egy szlovák cég, az Aeromobile is kijött a saját verziójával, amelyet Sanghajban a nagyközönség is megcsodálhatott. A cég vezérigazgatója, Juraj Vaculik elmondta: a modell már most is közlekedhetne, hiszen teljes mértékben megfelel az érvényes előírásoknak. Úgy alkották meg, hogy szárnyai másodpercek alatt tűnnek el a leszállás után, így nem zavarják a közúti forgalmat. Azt ígérték, hogy 2020 és 2021 között már el is juthatnak a vásárlókhoz az első darabok, addig azonban még meg kell szerezni az engedélyeket. “Hiszünk benne, hogy a közeljövőben nemcsak előállítjuk és eladjuk, hanem globálisan is forgalmazni tudjuk majd a járművet” – mondta a cégvezető a bemutatón.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez