Megvan, ki ölette meg az oknyomozó újságírót Máltán

Megvan a három megrendelő – tudatta a Sunday Times of Malta című újság, de neveket nem közölt. Azt viszont megírta, hogy a megrendelők különböző okokból kerestek bérgyilkost Daphne Caruana Galizia meggyilkolására.

A háromgyermekes családanyát tavaly októberben robbantották fel autójában. A három bérgyilkos a rendőrség szerint egy SMS-üzenettel aktivizálta az autóba beszerelt bombát, mely végzett az oknyomozó újságírónővel Máltán.

Az Europol nyomozói is aktívan részt vettek a tettesek keresésében. Így sikerült megtalálni a három értelmi szerzőt – hangsúlyozza a Sunday Times of Malta. Az Európai Unió központjában óriási visszhangja volt az oknyomozó újságírónő megölésének, annál is inkább, mert Daphne Caruana Galizia a baloldali kormányfő legfőbb kritikusának számított a szigeten. Korrupcióval vádolta meg mind a miniszterelnököt, mind pedig a First Ladyt. Máltán a főügyész sietett felmenteni a miniszterelnököt és nejét egy villámgyors vizsgálat eredményeképp.

A helyi rendőrség elfogott három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők robbantották fel az oknyomozó újságíró kocsiját. Mindhárman ártatlannak vallották magukat. A helyi rendőrség egyelőre nem reagált arra a hírre, hogy megvannak a gyilkosság értelmi szerzői is. Szlovákiában egy hasonló ügybe belebukott a belügyminiszter és a miniszterelnök is. Máltán egyelőre ugyanaz a kormányfő irányítja a sziget politikai életét, aki Daphne Caruana Galizia korrupcióval vádolt. Aztán az oknyomozó újságírónő autója a levegőbe repült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez