Félmeztelen nők tiltakoztak a Champs Élysées-n

Marianne a köztársaság szimbóluma Franciaországban, ahol Delacroix híres képe mutatja, amint a barikádra vezeti félmeztelenül a szabadságért küzdő népet. Ezt utánozta néhány vörös csuklyás nő Párizs kellős közepén, ahol megmutatták a mellüket is a kíváncsi fotósoknak.

Mindez része a sárga mellényesek tiltakozó akciósorozatának. Ötödik alkalommal tiltakoznak a kormány gazdasági programja ellen a sárga mellényesek, akik most jóval kevesebben vannak, mint korábban.

Macron elnök ugyanis hétfőn beszédet mondott és ebben jelentős engedményeket tett. Már korábban visszavonta a jövedéki adó tervezett emelését, hétfőn pedig négy új intézkedést jelentett be. Ezek közül

a minimálbér 100 eurós emelése váltotta ki a legnagyobb figyelmet

A francia sajtó szerint a várható béremelések csökkentették a sárga mellényesek tiltakozó lendületét. A kormány azonban semmit sem bízott a véletlenre: maximális rendőri készültség van ezen a hétvégén is. Így alakulhatott ki olyan helyzet Párizsban, hogy

sok a rendőr, de kevés a tüntető 

Macron elnök abban bízik, hogy lassan leapad a tiltakozóhullám, és akkor tovább folytathatja reformterveit, melyekről egyáltalán nem mondott le. Versenyképes Franciaországot és Európát akar. Ennek érdekében hajt végre és tervez újabb reformokat Franciaország negyvenéves köztársasági elnöke, akit meggyengített, de nem állított le a sárga mellényesek tiltakozó mozgalma Franciaországban.

(Visited 64 times, 3 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez