Autó slusszkulcs nélkül? A Hyundai az ujjlenyomatra szavaz

A dél-koreai autógyártó óriás futurisztikus rendszerében semmilyen eszközre nem lesz szükség ahhoz, hogy vezessük az autót.

Ujjlenyomat-szkennerre váltja a slusszkulcsot a Hyundai a legújabb Santa Fe SUV modelljénél. Attól azonban nem kell tartani, hogy így csak a tulajdonos használhatja a gépjárművet, hiszen több személy ujjlenyomatát is hozzá lehet majd adni a rendszerhez, ami egyrészt nyitja, másrészt indítja is az autót. A felhasználók adatait tárolja is a rendszer, így sokkal kényelmesebb lesz vele a vezetés, mivel magától beállítja majd az ülésmagasságot és a tükröket is, attól függően, ki ül éppen a vezető ülésben.

0000000000000000000000000hsyi

A high tech funkciók között helyet kap a hangfelismerő és a vezeték nélküli telefontöltő is. Az első új típusú, okos funkciókkal felturbózott autók Kínában jelennek meg 2019 elején a ZDNet szerint. A Hyundai nem elsőként tervezi az ujjlenyomatolvasó bevezetését autóinál. A Tesla Model 3s szintén engedélyezi az ujjlenyomatos hozzáférést, igaz, a telefon ujjlenyomatolvasóján keresztül – írja az Engadget.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez