A német bevándorlónő, aki történelmet írt Amerikában

Georgia állam történetében először került be egy Németországban született nő a képviselőházba. Nem elég, hogy Angelika Kausche külföldi és nő, de ráadásul Trump-ellenes programmal győzött az amerikai Dél szívében, ahol az Elfújta a szél írónője élt, és ahol a Ku-Klux-Klannak komoly bázisa van!

A német közszolgálati portál, a Deutsche Welle meginterjúvolta a német nőt, aki mindössze három éve költözött Georgia államba.

19 évvel ezelőtt Angelika Kausche férjével és két lányával érkezett Amerikába, de nem Georgia államba, hanem az északi Michiganbe. Férje ugyanis ott kapott állást. Azután három éve Angelika Kausche asszony váltott és Georgia államba költözött. Meglepte a konzervatív közhangulat, de politikai aktivitásba csak akkor kezdett, amikor Donald Trumpot két éve az USA elnökévé választották.

Akkor úgy érezte: csinálnia kell valamit, mert a konzervatív közhangulat a fajgyűlölet felé fordulhat, ha erre kap biztatást a Fehér Házból. Az ellenzéki demokraták színeiben vállalt aktivista munkát. Aztán idén rábízták azt a választási körzetet, ahol senki sem akart elindulni. Mindenki biztosra vette ugyanis, hogy a konzervatív közhangulat miatt csakis a republikánusok nyerhetnek.

Amit senki sem vállalt, azt a német bevándorlónő elvállalta 

Elszántan küzdött: elsősorban a női szavazókat akarta megnyerni a Facebookon. Arról akarta meggyőzni őket, hogy Amerika rengeteget profitált a bevándorlókból, hiszen az őslakosságot nagyrészt kiirtották. Vagyis Georgia államban is jóformán mindenki bevándorló családból származik, miközben sokan fellépnek a migránsok ellen. A kampány sikeres volt. A német bevándorlónő, ha hajszállal is, de legyőzte konzervatív ellenfelét. 51-49 volt a győzelem aránya. Ezzel Angelika Kausche történelmet írt, hiszen Georgia államban ilyesmire sohasem volt példa – állapítja meg a Deutsche Welle közszolgálati portál, mely interjút készített azzal a német bevándorló nővel, aki a konzervatív Délen került be a képviselőházba az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez