Ezek a legújabb high-tech kütyük a kisgyerekes családoknak

A mesterséges intelligencia a gyerekjátékokhoz is elért – vált egyértelművé a CES 2019-en. Las Vegasban az anyatej lefejésére kifejlesztett mellmasszírozó gépet is bemutattak, amivel rengeteg időt takaríthatnak meg az anyukák.

A világ legnagyobb technológiai show-ja, a Las Vegas-i CES a családosok számára is tartogatott meglepetéseket. A legmenőbb fejlesztések között 2019-ben van high-tech mellmasszírozó, mesterséges intelligenciát használó játékok, babamonitor és terhességfigyelő is, ami a magzat szívverését követi – még az anyaméhben.

000000000000baby

70 százalékkal rövidebb fejési idő és 30 százalékkal több anyatej – ezt ígéri a Nurture nevű mellmasszírozó-mellszívógép, ami a kézi mozdulatokat utánozza. Használatával az anyukának jóval több ideje marad, és maga a fejési folyamat is sokkal kellemesebb, mint korábban. Egy másik termék, a Willow melltartó alatt viselhető okos mellpumpa pedig bárhol viselhető, mivel vezeték nélküli.

A Woobo az okosjátékok új generációja:  képes a neki feltett, összetett kérdések megválaszolására, segít a fogmosás megtanulásában és oktató játékokkal foglalja le a kicsiket. Ha megnyomják a fülét, akkor aktiválódik a hallgató funkciója. Válaszait a gyerekekéhez hasonló hangon adja és így hívja őket közös játékra. Készítői szerint nem kell attól tartani, hogy a kicsik a képernyőhöz tapadnak, mivel a játék elsősorban szociális tevékenységekre biztatja őket, és ebbe sokszor a szülőket is bevonja.

Már a terhesség alatt, saját otthonukban is monitorozhatják a kismamák magzatuk fejlődését egy új fejlesztésnek köszönhetően. Az Owlet Band egy szenzorokkal ellátott figyelőrendszer, amit a hasra kell rögzíteni. Az eszköz rögzíti a magzat szívverését, napi jelentéseket küld az okostelefonra az alvási pozíciókról és figyelmeztet, ha a magzat mozgása vagy szívverése az elfogadható tartományon kívül esik. A baba világrajövetelének várható időpontja előtt 3-4 hónappal lehet kezdeni a használatát. Készítői szerint az eszközzel az orvosi vizsgálatok között is megnyugodhatnak a kismamák, hogy születendő gyermekükkel minden rendben van – ami a legfontosabb egy várandós nő esetében.

0000000000000000band

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez