Indira Gandhi lányunokája színre lép a politikában

A 47 éves Priyanka Gandhi Vadra a megszólalásig hasonlít legendás nagymamájára, aki India első miniszterelnök-asszonya volt. A Kongresszus Pártot hagyományosan Nehru miniszterelnök leszármazottai vezetik Indiában.

Dzsavaharlal Nehru volt a független India első miniszterelnöke. Priyanka Gandhi Vadra az ő dédunokája.

Priyanka_Gandhi_in_2017

A Kongresszus Pártot, mely régóta ellenzékben van, jelenleg Priyanka fivére, Rahul Gandhi vezeti. Ő már többször alulmaradt Narendra Modi jelenlegi miniszterelnökkel szemben. Ezért indítják most listavezető helyen Uttar Prades államban Priyankát. Uttar Prades India legnépesebb állama. Aki itt győzni tud, az jó eséllyel az egész országban megszerzi a győzelmet.

A jelenlegi kormánypárt, a BP elsősorban a hindu többség szavazataira számít, míg a Kongresszus Párt – Gandhi tanításai alapján – össznemzeti mozgalom kíván lenni, vagyis az összes vallást és nemzetiséget egyenlőnek ismeri el. Idén Indiában országos választásokat rendeznek, melyeken a közvélemény-kutatások szerint a kormánypárt, a BP az esélyesebb. Ezért küldik most a választási harcba Priyanka Gandhi Vardát, aki a megszólalásig hasonlít India legendás miniszterelnök asszonyára, Indira Gandhira.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez