Letartóztatták Trump kampánytanácsadóját, Roger Stone-t

Hajnalban vitték el a 64 éves republikánus választási tanácsadót, aki korábban könyvet adott ki ezzel a címmel: The Making of a President, vagyis Hogyan csináltunk elnököt (Donald Trumpból).

Mueller különleges ügyész parancsára vették őrizetbe a kampánytanácsadót egy hekkerbotrány miatt, mely Hillary Clinton, illetve a demokraták választási irodájának emailjei miatt robbant ki. 2016-ban a hekkerek hozzájutottak Hillary Clinton levelezéséhez. Ennek közzététele sokat ártott a demokrata jelöltnek, aki végül is elveszítette a választást Donald Trumppal szemben. Hillary Clinton szerint az oroszok is nyakig benne voltak a hekkerakcióban, mert Donald Trumpot támogatták. Mueller különleges ügyész emiatt indított vizsgálatot és Roger Stone a 34. gyanúsított, aki ellen jogi eljárás indult. A gyanúsítottak között 25 orosz állampolgár is van.

Mit rónak fel Roger Stone-nak? Elsősorban azt, hogy tudott a hekkerakcióról, sőt lehet, hogy ő kezdeményezte azt! Roger Stone régi motoros: már Richard Nixon választási kampányában is részt vett. Mueller ügyésznek az a taktikája, hogy őrizetbe veszi Trump embereit, majd pedig vádalkut ajánl nekik: ha rávallanak az USA jelenlegi elnökére, akkor nem kell börtönbe menniük vagy rövidebb büntetésre számíthatnak. Trump személyes ügyvédjének esetében a számítás bevált. Az ügyvéd rávallott az USA jelenlegi elnökére – komoly jogi problémát okozva neki ezzel.

A demokrata ellenzék célja az impeachment, vagyis az elnök eltávolítása jogi eszközökkel. Richard Nixont ezzel fenyegették meg a Watergate-ügy miatt és a veterán politikus le is mondott. Donald Trump közölte: semmiképp sem mond le. A szenátusban a republikánusoknak többségük van, ezért az impeachment esélye csekély, de Trumpnak sok kellemetlenséget okozhatnak. Különösen, mert Trump jövőre újra indul az elnökválasztáson, nyolc évig akar a Fehér Házban maradni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez