Bálnabörtön Szibériában

A Greenpeace szerint állatkínzás zajlik Nahodkában, ahol a túl hideg víz és a rossz higiéniai körülmények is veszélyeztetik a bálnák életét.

A szibériai Nahodka mellett fekvő Szrednyaja-öböl ad otthont annak a tengeri élőlényeket elszállásoló létesítménynek, melyet az ott uralkodó szörnyű körülmények miatt csak bálnabörtönként emlegetnek a világsajtóban. A Siberian Times beszámolója szerint több, mint 100 tengeri emlőst zsúfoltak össze a kültéri medencékben, ahol a hideg és a rossz higiénia fenyegeti az életüket.

A belugák és gyilkos bálnák közül több egyednek is megváltozott a színe, ami a szakértők szerint lehet a kihűlés jele is. Hiába töri 12 ember folyamatosan a jeget felettük, a munkálatok ugyanis stresszelik az állatokat, ami szintén nem tesz jót az egészségüknek. A 87 belugából 13 egy évnél fiatalabb és egyikük sem érte még el a felnőtt kort. A 11 gyilkos bálna még szintén borjú. Velük együtt 6 rozmár, 9 szakállas és 50 pettyes fóka él a medencékben és a sejtések szerint kínai delfináriumokba kerülnek – már ha túlélik Szibériát. Kínában jelenleg 60 tengeri park üzemel, és további 12-t építenek, így folyamatosan szükség van az utánpótlásra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez