Bank/Code: nyerj menő notebookot, iPhone 7-et vagy Samsung Galaxy A8-at a pénzügyi vetélkedőn!

Csak egy 3 fős csapat kell és a tudásotok, hogy Ti legyetek az ország legjobbjai banktörténetben és pénzügyekben!

Középiskolás vagy? Érdekel, hogy mi történik egy bankban? Tudod, honnan ered maga a “bank” kifejezés? Jó vagy a problémák megoldásában? Összemérnéd tudásodat másokéval, és megmutatnád, hogy Te vagy a legjobb? Akkor jelentkezz 3 fős csapatoddal a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszékének közös versenyére, a Bank/Code-ra!

000penz

A vetélkedőnek tétje is van: az első helyezett csapat mindhárom tagja és a felkészítő tanár is fejenként egy HP Pavilion x360 arany színű (vagy azzal azonos értékű) Notebookot, a második helyezett csapat mindhárom tagja és a felkészítő tanár is fejenként egy Apple Ihone 7 32 GB arany színű (vagy azzal azonos értékű) okostelefont, a harmadik helyezett csapat tagjai és felkészítő tanáruk pedig egy Samsung Galaxy A8 (2018) 32 GB arany színű (vagy azzal azonos értékű) okostelefont kap ajándékba. Emellett a nyertesek fejenként egy-egy 20.000 forint értékű könyvutalványt és 1 db „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című szakkönyvet is hazavihetnek.

000hp

Kedvet kaptál? REGISZTRÁLJ csapatoddal és kezdődjön a felkészülés!

A regisztráció után kezdődhet a munka, azaz a felkészülés. Ez pofonegyszerű lesz, mindössze a szorgalmatok kell hozzá, hiszen az összes szükséges háttéranyagot a Magyar Nemzeti Bank ingyen biztosítja nektek. A „Bankok a történelemben: innovációk és válságok” című könyv digitalizált változatát a regisztráción kapott linken tölthetitek le. Csapatotok mellé egy felkészítő tanárt is választhattok, aki segíti majd a munkátokat. Őt szintén díjazzák, csakúgy, mint az iskolátokat, hiszen a legaktívabb iskola egy projektorral lesz gazdagabb.

Hogyan zajlik a verseny?

A verseny három fordulóból áll. A válogató során csapatoddal egy online feladatsort oldotok majd meg az interneten. A 65 perces online teszt 2019. március 20-án startol. A legjobb 9 középiskolás csapat teljesítménye alapján továbbjut az elődöntőbe,  amit 2019. április 10-én rendeznek meg a Magyar Nemzeti Bank Teátrum termében. Itt már bevethetitek kreativitásotokat is, hiszen a MNB szakértői és vezetői előtt egy előre megadott izgalmas problémára, kérdéskörre kell saját megoldásotokat prezentálnotok. A döntő 2019. április 25-én lesz a Bölcs Vár épületében, a Budai Várban. A legjobb 3 középiskolás csapat itt mérkőzhet meg egymással a végső győzelemért.

A vetélkedőn plusz pontokat is szerezhettek, ha még a döntő előtt elmentek a Bölcs Várban látható “Budavári pénzverés a középkorban” című kiállításra. Az ott látottakról a döntőben tesznek majd fel kérdéseket, a már említett plusz pontokért. A kiállítás ingyenes, minden nap 10 óra és 18 óra között látogatható, a döntő napján tárlatvezetés is lesz. További információkat és a felkészülést segítő anyagokat találtok a Pénzmúzeum Facebook oldalán.

Mire vársz még? Jelentkezz a versenyre, 2019. március 15. éjfélig ITT!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez