Előzetesben a kiskirály, aki megölette a visszaéléseit leleplező fiatal nőt

A 33 éves Katerina Handzjuk arcába egy liter kénsavat öntöttek, amikor kilépett otthonából Herszon tartományban. Bár sok műtétet hajtottak rajta végre, de az életét nem tudták megmenteni. Novemberben meghalt.

Az eset nagy felháborodást keltett nemcsak Ukrajnában, hanem külföldön is, mert Katerina Handzjuk szűkebb pátriájában a korrupcióellenes küzdelem élharcosa volt. Herszon város polgármesterének megbízásából végzett vizsgálatot a helyi korrupciós ügyekben és egyértelmű következtetésre jutott: a helyi maffia a rendőrség közreműködésével pusztítja a védett erdőket Herszon tartományban!

Miközben a maffia megbízásából rohamtempóban vágják ki az értékes és védett fákat, a rendőrség olyan jelentéseket készít, hogy tűzvész pusztított az erdőben – állapította meg a fiatal nő. Aki tovább is ment a nyomozásban. Kiderítette, hogy az egész akció busás hasznot hajt a helyi kiskirálynak, aki lefizette a rendőrséget.

Ki volt a kiskirály? A tartományi közgyűlés elnöke. Vlagyiszlav Manger legkevesebb 4000 dollárt adott a helyi gengsztereknek azért, hogy tüntessék el a szerencsétlen fiatal nőt, aki leleplezte busás hasznot hajtó vállalkozását. Ezt személyesen Ukrajna főügyésze közölte a sajtóval, miután intézkedett Vlagyiszlav Manger letartóztatásáról. Ha a vád beigazolódik, akkor a férfi életfogytiglanra számíthat.

Mindez összefügg a választási harccal Ukrajnában. A kiskirály Julia Timosenko asszony pártjának volt a helyi oszlopa. Timosenko asszony népszerűsége jelenleg magasabb, mint Porosenko elnöké, aki szeretne továbbra is államfő maradni Ukrajnában. Timosenko asszony pártja közölte: kizárta soraiból a herszoni kiskirályt, akit azzal az alapos gyanúval vettek őrizetbe, hogy kénsavval ölette meg azt a fiatal nőt, aki leleplezte korrupciós “vállalkozását” Ukrajnában.

(Visited 53 times, 3 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez