Megtalálták a halhatatlanság elixírjét Kínában

A csodaszerből 3,5 litert találtak egy bronzedényben, egy ősi sírban. Henan tartományban, a Mennyei Birodalom kellős közepén.

Kezdetben azt hitték, hogy valamilyen alkoholt tartalmaz a bronzedény, melyet egy helyi mandarin család sírjában leltek. Később az alaposabb vizsgálat kimutatta: a bronzedény a halhatatlanság elixírjét tartalmazza!

Régi taoista kéziratok szerint a halhatatlanság elixírje kálium-nitrátot és alunitot tartalmaz. Pontosan ezt találták meg a sírban. A tekintélyes mandarin család minden bizonnyal abban bízott, hogy a túlvilágon hasznukra lehet a halhatatlanság elixírje. A sír körülbelül kétezer éves lehet – állapították meg a kutatók.

Az ókori Kínában az elit megszállottan kereste a halhatatlanság titkát. Csin Si Huang-ti császár, aki először egyesítette a Mennyei Birodalmat, nagymennyiségű ólmot fogyasztott, hogy elérje a halhatatlanságot. Célját nem sikerült elérnie, cserébe viszont megőrült, mert az ólom súlyosan károsította az idegrendszerét. Létrehozta viszont a híres agyag hadsereget, melynek ma is a csodájára járnak Hszian városában Kínában.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez